Curtmetratge “ulls innocents”

A GRAPA som coneixedors d’aquestes dades esfereïdores :

El 80 % de les dones maltractades que conviuen amb animals de companyia assegura que el seu agressor amenaça amb fer-li mal o matar al seu animal.

El 54 % no denuncia ni deixa el seu domicili per por a represàlies vers als seus animals de companyia segons dades recollides per l’ “Observatorio de Violencia hacia los Animales”.

El 30 % de les dones víctimes de violència masclista tenen animals de companyia, però a la majoria dels serveis d’acollida i emergència no són admesos i això fa que les víctimes condicionin o demorin la sortida del seu domicili per no deixar l’animal amb l’agressor.

Els professionals de la seguretat es troben amb aquesta realitat.

Sempre s’ha dit que una imatge val més que mil paraules i a GRAPA, conscients d’aquestes situacions dramàtiques i amb l’ànim de donar a conèixer l'esfereidor lligam entre la violència de gènere i el maltractament animal, ens hem animat a endinsar-nos en el món audiovisual amb la creació, producció, i realització del curtmetratge "ulls innocents".

Aquest curtmetratge vol donar visibilitat a aquestes situacions per a que les reconeguem com a intolerables i les denunciem.

Sovint, la persona maltractada no és conscient de la utilització de l’animal de companyia per part del victimari amb l’ànim de controlar la seva voluntat per fer que no marxi del domicili amb l’amenaça de no tornar-lo a veure, assegurar el silenci sobre les agressions rebudes a canvi de no fer-li mal, fer servir com a exemple el càstig cruel a l’animal per que es faci la seva voluntat, etc...

Necessitem més cases d’acollida i més compromís per part de les autoritats locals per que VIOPET segueixi endavant col·laborant en més finals feliços.

VIOPET és un programa que acull, de manera temporal, els animals de dones víctimes de violència masclista. Aquesta iniciativa sorgeix de la Direcció General de Drets dels animals i l'Observatori de Violència Cap als Animals en el marc del Pla de Contingència contra la Violència de Gènere davant la crisi del COVID19, aprovat al Consell de Ministres el 17 de març de 2020.

Ministerio de derechos animales/VIOPET